Fortnite добива видео разговор во игра.

Прво лансирање на компјутер и PlayStation

Наскоро, ќе можете да ги гледате вашите пријатели додека заедно играте Fortnite на Интернет. Epic додава нова опција за видео разговор во играта Battle Royale, каде што играчите можат да гледаат храна на нивните пријатели во живо во играта. Таа започнува денес, иако првично, одликата ќе биде достапна само на компјутер, PS4 и PS5.

Функцијата е напојувана од Houseparty, апликација за разговор што Epic ја купи минатата година. (Houseparty го напојуваше меѓу-платформскиот разговор на Fortnite од минатиот септември.) За да го искористите, ќе треба да ги поврзете сметките на Epic и Houseparty; откако ќе заврши тоа, можете да овозможите „режим Fortnite“ во апликацијата. Кога тоа ќе се случи, можете да создадете забава на пријатели и нивните храна за живи ќе се прикажуваат на левата страна на екранот додека ја играте играта. Можете да создадете забава до 10 лица во апликацијата, иако само четири ќе се појават во Fortnite. (Најновата активна ќе биде прикажана.)

Ова значи дека ќе ви требаат неколку парчиња хардвер за да функционираат работите. Покрај компјутер или PlayStation за самата игра, ќе треба да имате и Houseparty што работи на iOS или Android уред за да ви служи како камера. Можеби звучи малку несмасно, но Epic вели дека корисниците на Houseparty веќе го прават тоа, и ова е едноставно обид за насочување на процесот.

Со убав допир, апликацијата Houseparty ќе го прикаже само вашето лице; камерата автоматски ќе се приближи до твоето лице (Epic вели дека користи библиотеки за откривање на лице од Apple и Google за напојување на ова) и заменува сè друго со шарена позадина. Ако вашето лице се оддалечи од фотоапаратот, најавата нема да прикаже ништо друго освен вашата позадина. Ова беше направено делумно од безбедносни причини, но исто така и за да се задржат работите фокусирани.

Ажурирањето има многу смисла со оглед на постојаната промена на Fortnite од стрелец од трето лице во целосен социјален простор. Во текот на изминатата година, Epic ја прошири играта далеку од своето потекло royal battle со социјален простор без насилство наречен Party Royal и постојан прилив на се повеќе елаборирани концерти во играта.

Epic не кажува дали одликата доаѓа на други игри, ниту пак кога ќе биде достапна во Fortnite на други платформи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments