Fortnite добива огромна визуелна надградба на компјутерите!

Визуелната надградба на Fortnite ја става компјутерската графика на исто ниво со најновите конзоли.

Објавувањето на Поглавје 2 од 7-та сезона на Fortnite на 8 јуни добива големи визуелни надградби. Измените направени во играта значат дека содржините како што се експлозии, пожари, облаци и бура што се шири ќе изгледаат многу подобро. Сепак, направени се подобрувања во одликите за осветлување и освежување, како и општите визуелни прилагодувања. Од „Epic Games“ велат дека промените направиле видливи подобрувања во сите режими на Fortnite.

По подобрувањата на сликите во верзијата за компјутер на Fortnite, играта достигнува графичко ниво на една од конзолите од новата генерација како што е PS5. Графичките нивоа на играта на овие конзоли заслужуваа пофалби. Затоа е пријатно што овие графики дојдоа и до компјутерски формат. Од друга страна, за да ги користите овие графички нивоа на компјутер, потребно е да имате напреден хардвер. Поради оваа причина, Epic ги наведува барањата за играта опремена со нова графика како што следува;

Освен овие, Epic Games објави дека го смени препорачаниот оперативен систем во Windows 10 64-бит. Компанијата изјави дека дури и со оваа промена, корисниците кои користат Windows 7 64-битни и Windows 8 64-битни, сепак можат да продолжат да ја играат играта.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments