GameStop направи натпревар на TikTok за вработените каде што наградата е повеќе часови за работа.

„Замислете што можете да направите со сите тие награди!“

GameStop одржува годишна конференција за своите вработени, а настанот годинава вклучува прилично вознемирувачки предизвик на TikTok: направете го најдоброто видео за танцување и вашата продавница може да ја добие привилегијата да им дозволите на вработените да работат дополнителни часови за време на Црниот петок.

Натпреварот, забележан од TheGamer, оттогаш е повлечен од веб-страницата на GameStop откако промоцијата доби медиумско внимание и прашања за печатот.

За натпреварот, GameStop ги замоли вработените да постават видео на TikTok на кое се гледа како танцуваат на кратка песна. Натпреварот е наменет за „водачи на продавници“, а компанијата ги охрабрува да ги натераат другите вработени да помогнат. „Бидете креативни, јаже во вашиот тим и забавувајте се со него!“ страницата прочитана пред да се отстрани.

GameStop сакаше тимовите да се снимаат на песна и танц што веќе се разнесуваше на TikTok. Оној што го избраа, #redwinechallenge, има повеќе од 32,3 милиони прегледи. Еве го тимот на настани на GameStop кој покажува како се прави танцот:

Звучи како да требаше да се има само еден победник. Тие би добиле два уреди Amazon Echo, картичка за подароци Visa од 100 американски долари и „10 дополнителни работни часови“ за употреба во текот на неделата на црниот петок. GameStop не појаснува што се „работни часови“, но Котаку објаснува дека во основа е буџет продавницата да има некој да работи дополнителни часови во текот на седмицата што е многу напорна.

„Замислете што можете да направите со сите тие награди!“ прочитајте ја страницата GameStop.

Компаниите што одржуваат длабоки непријатни внатрешни настани не е за изненадување, но понудата на „GameStop“ за „работни часови“ како награда става прилично мрачен пресврт на натпреварот – компанијата ги замолуваше луѓето да танцуваат за шанса да ја освојат можноста да бидат платени да се работи повеќе. Не е одличен изглед и подобра опција сигурно е правилно да се вработат продавниците на Црн петок, така што дополнителното „работно време“ не е привлечно бакшиш пред сè.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments