Garmin додава следење на бременоста во Connect app.

Тоа е одамна барана опција за паметен часовник.

Garmin додава следење на бременоста на своите паметни часовници и апликацијата Connect. Функцијата ќе им овозможи на корисниците да ги следат симптомите поврзани со бременоста, како замор и да го следат нивниот напредок кон датумот на доспевање. Исто така, ќе им дозволи да ги паузираат новостите за нивниот статус на обука, што обично користи метрики како износот што некој го вежба за да го класифицира нивото на кондиција и напредокот.

Функцијата исто така ќе им овозможи на корисниците да ги прилагодат сигналите за отчукувањата на срцето (пулсот може да се зголеми за време на бременоста) и да ги промени целите за хидратација. Дополнителна апликација ќе им овозможи на корисниците да ги следат контракциите за време на породувањето.

Бремените корисници во минатото ги критикуваа паметните часовници и компаниите што се носат дека не вклучуваат режими на бременост на уредите. Apple Watch и натаму ќе ги вознемируваат луѓето да ги затвораат прстените на нивните активности, на пример, дури и ако лекарите им рекле да го ограничуваат вежбањето. Свапна Кришна напиша за своите фрустрации со сигналите во 2018 година во Енгеџет. „Не можев да и кажам на апликацијата:‘ Еј, ова е всушност она што е здраво за мене сега ’, и поради тоа стана целосно бескорисно“, рече таа. „Повеќе од тоа, ќе станеше постојан извор на вознемиреност, потсетувајќи ме дека сакам да бидам поактивен отколку што сум физички способен“.

Објави на таблата со предлози за одликите на Fitbit кои датираат од 2013 година, бараат компанијата да вклучи поставување бременост. И корисниците на Apple и Fitbit можат (конечно) да ги следат своите менструални циклуси, но сепак не можат да забележат бременост, што ќе ги искриви податоците за следење на циклусот. Withings има трагач за бременост што работи со својата паметна скала, овозможувајќи им на корисниците да го следат зголемувањето на телесната тежина во текот на нивната бременост. „Да им помогнеме на луѓето да разберат што е природно, што можете да направите и за што треба да разговарате со лекар е навистина важно“, рече Суси Фелбер, директор за глобална содржина на „Сојузи“, за Кришна во 2018 година.

Функцијата за бременост Гармин ќе им овозможи на корисниците да продолжат да го користат својот паметен часовник во текот на нивната бременост. „Нашата надеж е дека оваа одлика за следење на бременоста им помага на жените да разберат како нивната бременост се врзува за нивниот активен животен стил и целокупната благосостојба“, рече Сузан Лајман, потпретседателка на Гармин за глобален потрошувачки маркетинг, во соопштението за јавноста.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments