Гејмингот брои над 3 милијарди играчи на глобално ниво

Над 3 милијарди играчи на глобално ниво

Најновиот извештај на Global Video Gamer Segmentation објавен овој петок од страна на фирмата за истражување на пазарот на игри DFC Intelligence и од средината на годинава, глобалното население на гејминг сега надмина три милијарди играчи.

Како што се очекуваше, пазарот на мобилни игри е најбрзо растечкиот, со скоро половина од споменатите три милијарди играчи кои користат само паметни телефони за играње.

Извештајот исто така вклучува преглед на регионот, во кој се гледа колку е голем мобилниот пазар на игри само во Азија.

Кина е исто така најголемата земја кога станува збор за игри со персонални компјутери со 300 милиони корисници, проследено со скоро 150 милиони во Индија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments