Gibabyte со ажурирања за сериите RTX 3060 со lite hash rate!

Gigabyte исто така ги лансира графичките картички од серијата GeForce RTX 3060 со Lite Hash Rate.

Gigabyte беше втората компанија што лансираше графички картички GeForce RTX 3060 со Lite Hash Rate (LHR) по GALAX. Од друга страна, треба да се забележи дека не е лесно да се разликуваат овие нови верзии од постојните модели.

Втора ревизија (Отк. 2.0) на целото портфолио на GeForce RTX 3060, вклучувајќи ги AORUS Master, Vision OC, Gaming OC и Eagle OC / не-OC сериите, е објавена од Gigabyte. Вреди да се спомене дека компанијата не дава детали за LHR на својата официјална веб-страница. Од друга страна, GALAX обезбеди бројки за брзина на хаш во рударството што теоретски може да им помогне на клиентите да разберат што значи LHR.

Недостатокот на официјално упатство од NVIDIA за именувањето на производите од серијата RTX 30 LHR се чини дека е малку проблем. Можеме да кажеме дека ќе биде тешко да се открие кој модел ја има оваа карактеристика. Се разбира, лесно можеме да кажеме дека главната грижа на играчите не е LHR графичките картички.

NVIDIA вети дека RTX 30 LHR серијата ќе ги има истите игри перформанси и ограничувачот на брзината на хашот ќе важи само за рударството на криптовалути. Во моментов е нејасно дали ова се однесува само на Ethereum и неговите деривати или поширок спектар на крипто-валути.

Споредбата на двете ревизии рамо до рамо покажува дека нема промена во дизајнот на ревизиите. Нема промени во техничките спецификации или распоредот на конекторот на дисплејот. Од друга страна, можно е да има промени во дизајнот на ПХБ кои не се сликани од Gigabyte. Да нагласиме и дека има нов GA106-302 GPU со варијанта на LHR на секоја од овие картички.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments