Детето влезе во Гинисовата книга на рекорди со завршување на курсевите за софтвер на IBM на возраст од 6 години!

Додека бевме само 6-7 години додека гледавме цртани филмови на ТВ, ова 6-годишно дете ги заврши курсевите за софтвер на IBM. Родена во Индија, Каутилја по завршувањето на курсевите успеа да влезе и во Гинисовата книга на рекорди.

Многумина од нас штотуку започнаа основно училиште кога имавме 6 или 7 години, само ја имавме запаметено азбуката и само што научивме да пишуваме. Поголемиот дел од времето го поминувавме гледајќи цртани филмови на телевизија и замислувавме дека настаните што ги видовме се случуваат во реалниот свет. Но, дете во Велика Британија навистина направи одлична работа на оваа возраст.

Ова седумгодишно момче по име Каутилја Катарија беше еден од најголемите докази за можностите на новата генерација. Кога Каутилја имал само 6 години, посетувал разни курсеви по компјутер, вклучително и курсеви за Вештачка Интелигензија од IBM. Роден во Индија, Каутилја успеа да го запише своето име во Гинисовата книга на рекорди како „најмладиот компјутерски програмер“ минатиот септември.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments