Главниот ремонт на iOS 14 на почетниот екран на iPhone можеби не е како што очекувате

Големи промени доаѓаат на почетниот екран на iPhone со најновиот оперативен систем на Apple.

screen-shot-2020-06-22-at-1-08-42-pm.png

На некој начин, Apple го претстави својот изглед на почетниот екран на iPhone голем ремонт. Но, можеби не е точно како што очекувате.Точно е дека iOS 14 носи алатки за прилагодување кои претставуваат нов начин на да ги реорганизирате вашите апликации и можност за поставување додатоци со повечќе големини низ целиот екран. Можете дури да скриете цели страници од иконите на апликацијата што не ги користите, но не се чувствувате како бришење. Но, она што ќе го добиете е помалку редизајн и поголема флексибилност. Колку или малку ги користите новите алатки, зависи од вас.Всушност, критичарот на iPhone Патрик Холанд, ги опиша промените на почетниот екран.

Тоа е затоа што кога за прв пат ќе го подигнете вашиот iPhone со iOS 14 кога ќе го видите истиот распоред на почетниот екран што го правите сега во ,iOS13 или 13.3 со мрежа од икони што се протега преку повеќе екрани. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments