Гледајте во живо како ги бројат гласовите на големите луѓе во Филаделфија.

Еве го, твојот момент на Зен (или вознемиреност).

Бидејќи претседателот Trump лажно тврди победа на изборите во 2020 година, гласачките ливчиња сè уште се бројат низ целата земја – и тие ќе продолжат да се бројат во деновите и неделите што претстојат. (Некои рокови, како на пример за воени и отсутни гласачи, сè уште не се поминати.) Се упативме кон рекордна излезност.

И покрај тоа што претседателот сака да мислите, работите работат нормално низ целата земја, дури и покрај вонредните околности што ги донесе пандемијата. Државите и локалните власти водат избори како и секогаш, со тимови на внимателно набудувани изборни службеници и волонтери. Распространетата измама на гласачите продолжува да биде имагинарно чудовиште сонувано од теоретичари на заговор. И се чини дека гласањето на Денот на изборите помина прилично непречено, и покрај сеништето за заплашување на гласачките места.

Значи, да земеме длабок здив. Исклучете ги вестите за кабли и нивните постојани пречки на аудиовизуелната хипербола и гледајте како изборните работници во Филаделфија бројат гласачки ливчиња.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments