Gmail ги интегрира Google Chat Room и Meet за да ги преземе Microsoft и Slack

Промените доаѓаат за корисниците на G Suite подоцна оваа година

Апликацијата повеќе не е толку „Gmail“, бидејќи е унифицирана апликација за сите платформи за комуникација на Google: Gmail,Chat Room и Meet .Willе биде достапен како „преглед на ран пристап“ за корисниците на G Suite оваа недела и ќе им се понуди на сите клиенти на G Suite подоцна оваа година. Што се однесува до потрошувачката верзија на Gmail, се чини дека малку ќе се смени на краток рок. Гугл вели дека „активно размислува како и кога да го донесе ова искуство кај потрошувачите кои можеби тоа сакаат“. минатиот ноември со мисија да го исчисти сето ова, го карактеризира како „интегриран работен простор“ што треба да им го олесни работниците да се префрлат помеѓу овие различни начини на комуникација без да се чувствуваат изгубени. Така, на пример, еден ден во кутијата за разговори што веќе се појавуваат во Google Doc или прозорецот Google Meet не би било случајно дополнително поле, туку наместо тоа, да бидат интегрирани со другите разговори или простории.Сепак, главната промена е едноставно ставање на овие алатки во истата апликација (на вашиот телефон) или прозорец (на вашата работна површина).Pазликата помеѓу Чет и Соби е малку нејасна додека не сфатите дека Собите имаат намера да бидат поупорни простори за дискутирање на проекти. Гугл додава лесни верзии на други производи на G Suite во собите: секој ќе има свои области за доделени задачи и датотеки.

Промените се во главна насока G Suite да се работи првенствено за Google Docs и тие се насочени кон листовите пред се за алатките за соработка на Google. G Suite има голем број на производи со одлики на преклопување: Документи, листови, разговори, состаноци, задачи, Keep, Drive и Gmail, сите имаат малку парчиња едни од други.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments