ГОЛЕМИТЕ АВИОКОМПАНИИ СОБИРААТ ПАРИ ЗА ДА ЈА ПРЕЖИВЕАТ ПАНДЕМИЈАТА

ГОЛЕМИТЕ АВИОКОМПАНИИ СОБИРААТ ПАРИ ЗА ДА ЈА ПРЕЖИВЕАТ ПАНДЕМИЈАТА

Пандемијата COVID-19 ја зголеми побарувачката за воздушно патување, десетици илјади луѓе веќе се без работа,а за обновувањето  како и да изгледа ова се очекува да трае со години.

Но додека помалите снабдувачи уриваат и горат,најголемите корпорации кои работат и ја оркестрираат индустријата за воздушни патувања преживуваат, благодарение на нивната големина и нивниот пристап до клучен ресурс готовина.

Најголемите авиокомпании беа погодени со историски загуби.Биг Три- Јунајтед ,Делта и Американец загубија неверојатни 10 милијарди американски долари во текот на вториот квартал на 2020 година и уште многу други.

Американ ерлајнс позајмува 4,75 милијарди американски долари  преку комбинација на понуди за долгови, изданија на акции и грантови и заеми.Тие веќе направија многу напорна работа,намалувајќи ги нивните трошоци со рано пензионирање на авионите и паузирање на повеќето од нивните рути – пари истекуваат.Враќањето на нивото е предвидено  2023.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments