Големото ажурирање за Chrome

Google го потврди големото ажурирање за Chrome

Промената дојде со Segment Heap, кој Microsoft ја претстави со мајско ажурирање за Windows 10. Тоа е функција што ја оптимизира потрошувачката на меморијата, со што прелистувачите Chromium заземаат 27% помалку простор.

Chrome во последно време се соочува со сè повеќе проблеми, а забележани се компликации и во верзиите за Windows 10 и macOS. Google одлучи да стави крај на ова и на корисниците им дава причина да останат верни на овој пребарувач.

Факт е дека компанијата објави нова верзија на Chrome, која користи значително помалку меморија од претходните верзии. На овој начин, корисниците кои ќе отворат поголем број страници во исто време, ќе можат да се релаксираат, но новата верзија им служи и на другите, особено на оние кои сè уште користат постари уреди и постојано се борат со недостаток на меморија.

Сепак, корисниците се предупредуваат дека ажурирањето во мај, исто така, доаѓа со голем број нерешени проблеми, па затоа се советува да го проверат списокот со грешки пред да одлучат да ја преземат новата верзија на Windows 10 (Settings > Windows Update > Check For Updates).

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments