Google Chrome ќе ја олесни двофакторската автентикација

Google Chrome за Android уредите нуди корисна функционалност

Google Chrome за уредите со Android нуди корисна функционалност што им овозможува на веб-страниците автоматски да читаат СМС-кодови при активирање на автентикација со два фактори.

Сега разбравме дека компанијата сака да ја прошири функционалноста на Web OTP на повеќе уреди. На овој начин ќе можеме да го потврдиме нашиот идентитет од работната површина преку СМС порака примена на вашиот паметен телефон.

Тестовите тековно се одвиваат со новата опција SMS Receiver Cross Device.

Оваа алатка е дел од експерименталната верзија на прелистувачот наречен Google Chrome Canary. Компанијата ветува поддршка не само за Android, туку и за водечките платформи за десктоп.

Најверојатно, Cross Receiver-уредот ќе работи со синхронизација на СМС-кодовите во сметките на Google.

Се разбира, Google може да развие алтернативен метод за да може полесно да се најавите со двофакторна автентикација од Google Chrome.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments