Google додава предупредувања за безбедност на сметката меѓу апликациите на iOS.

Тие се тркалаат на ограничена основа во следните недели.

Google најавува неколку ажурирања поврзани со безбедноста денес, вклучително и нови предупредувања за меѓу-апликации што ќе ви кажат кога има безбедносен проблем со вашата сметка на Google. Идејата е дека ќе бидете известени кога Google ќе открие потенцијално сериозно безбедносно прашање со вашата сметка, без оглед на апликацијата на Google што ја користите во тоа време.

Предупредувањата се вршат на ограничена основа во следните недели, но тие ќе бидат само на iOS на почетокот, изјави Google за The Verge. Компанијата планира да ги прошири пошироко на почетокот на следната година, според објавата на блогот.

Компанијата додава и режим на гостин на „Помошникот на Google“, кој нема да зачувува никакви барања на вашата сметка на Google додека е вклучен. Откако ќе се појави, ќе можете да го вклучите со изговарање „Еј Гугл, вклучи го режимот на гости“. Новиот режим се шири во следните недели за паметните звучници и дисплеи на Nest, изјави Google за The Verge.

И ако сакате едноставен начин да ги видите поставките за безбедност и приватност на вашата сметка на Google, Google вели дека почнувајќи од денес, можете да пребарувате фрази од типот „Дали е безбедна мојата сметка на Google?“ за да видите резиме на вашите поставки.

Google исто така ја ажурира својата веб-страница на Центарот за безбедност, која има информации за приватноста и безбедносните алатки во производите на Google. На освежената страница има детали за 13 производи на Google, вклучувајќи ги Gmail, Chrome, YouTube, Android и Pixel, а повеќе производи ќе бидат додадени во иднина, изјави Google за The Verge. Новата страница е во живо денес во САД и наскоро ќе биде достапна на глобално ниво.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments