Google Fi сега директно продава телефони на Samsung и додава нова 5G мапа.

Fi добива поголем акцент на 5G.

Google ги проширува телефоните што ги продава директно да ги користи со својата мрежа Google Fi, со тоа што компанијата сега нуди шест од најновите 5G телефони на Samsung: Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S20, Galaxy S20 Plus, the Galaxy S20 Ultra и Galaxy A71 5G.

Клиентите на Fi имаа можност да ги користат Android телефоните на Samsung – кои се практично заштитно лице на Android како целина, и покрај самите напори на Google со својата постава на Pixel – со години, но мораа да ги купуваат отклучени. Сега, сепак, Гугл директно ги продава уредите, нешто што претходно го нудеше само за своите уреди Pixel и телефоните на Motorola.

Гугл нуди и неколку попусти на телефоните Галакси купени за клиенти на Fi: 300 $ кредитни сметки за Fi за секој што ќе купи Note 20 или Note 20 Ultra, 300 долари попуст од трите модели S20 (еднаш активирани на Fi) и 150 долари попуст од A71 5G.

Дополнително, Google започна да става многу поголемо внимание на поддршката на Fi за 5G, со тоа што компанијата сега го рекламира својот „национален 5G“ на својата веб-страница за покривање и вклучува нова мапа за покривање што покажува каде ќе можете да добиете 5G со Fi . Google Fi поддржуваше 5G веќе со месеци, со оглед на тоа што тоа е MVNO засновано на Т-Мобиле – сè додека вашиот уред има поддршка за различните вкусови на 5G на Т-Мобиле.

Секако, сите овие нови додатоци фокусирани на 5G доаѓаат токму кога Гугл ќе ги лансира првите 5G уреди, со тоа што Pixel 5 и Pixel 4A 5G ќе пристигнат за неколку недели. Кога единствениот начин да користите 5G со Fi беше да донесете ваш сопствен купен отклучен уред, немаше многу поттик за Google да направи голема работа од тоа. Но, сега кога компанијата директно продава 5G уреди (вклучително и оние од самиот Google), има смисла дека компанијата става поголем акцент на новиот стандард за вмрежување.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments