„Google Glass“ додава „Meet“ за да можат далечните супервизори да гледаат низ очите на работниците од областа.

Новото лого на „Verizon“ специфично за „5G UW“ за iOS ќе ве посочи.

Новата реклама на Verizon за iPhone 12 претставува уште едно лого на 5G, но ова – за разлика од AT & T’s 5G E one – всушност значи нешто. Сега, ако сте сопственик на iPhone 12 и во една од малите, но растечки области на мрежата на Verizon, која ја поддржува неговата разновидност од 5G на mmWave, ќе видите ново лого на „5G UW“.

UW се залага за ултра широкопојасен опсег, вид радио технологија што и овозможува на Verizon да овозможи поврзување на спектарот mmWave со поголема фреквенција. Таа разновидност на 5G ќе биде, во теорија, многу побрза од вашата стандардна ниска опсег 5G, но тоа е само во одбрани градови и само во области на оние пазари каде што Verizon може да испорачува постојан, непрекинат сигнал.

Новото лого специфично за iOS, кое е слично на логото „5G UWB“ на платформата Android, беше откриено во реклама во која се појавува Chris Rock и ја брани Version како посветен партнер на „Apple“ во создавањето на производителите на „iPhone“ на своите први паметни телефони со можност за 5G. Ако сега сте на стандардната 5G мрежа Verizon, сега ќе видите лого „5G“, потврдува рекламата.

Извршниот директор на Verizon, Hans Vestberg, вчера се појави за време на настанот за виртуелно откривање на iPhone 12, а компанијата исто така го искористи лансирањето на Apple за да го промовира своето големо проширување на 5G покриеност низ САД. Преносот на Verizon му помага да остане конкурентен на AT&T и T-Mobile, и двајцата имаат распоредено разни нивоа на 5G, додека Verizon понуди само ограничено (но брзо) покриеност од mmWave.

Сега, клиентите во Verizon можат да пристапат до низок опсег 5G, што е побавно, но полесно се испорачува, благодарение на употребата на технологијата на „Verizon“ за „динамичко споделување на спектарот“ (DSS) што и овозможува на компанијата да користи делови од постојната LTE мрежа за да испорача малку побрза ниско- опсег со опсег од 5G.

Еве корисен дефект на DSS 5G и како тој ќе се спореди со mmWave од Хаим Гартенберг на The Verge:

Главата на ДСС е што и овозможува на Verizon брзо да ги прошири своите понуди со низок опсег 5G. Тоа му го дава истиот 5G стапка во целата земја како мрежите со ниски опсези на AT&T и T-Mobile без да се бара Verizon да го купи спектарот и да изгради целосно нова мрежа или да ги намали своите понуди за LTE за да го распредели тој простор за 5G.

Новиот DSS-базиран Verizon 5G ќе се задржи со истите ограничувања како и неговите конкуренти со низок опсег во замена за тој зголемен опсег. Имено, поради природата на спектарот, брзините ќе бидат помали од ултра-брз mmWave 5G што Verizon го нуди во моментов – иако тие сепак треба да понудат подобрување во однос на постојните брзини на LTE.

Причината поради која Verizon има две логоа е затоа што сака клиентите да знаат кога може да го користат тој многу побрз, но географски ограничен стил на mmWave од 5G. IPhone 12 има и стандарден и mmWave, благодарение на неговата нова антена, за што сведочи и американскиот ексклузивен прозорец за антена на новите смартфони на Apple. Но, повеќето потрошувачи низ САД ќе имаат пристап до низок опсег 5G кога на крајот ќе купат компатибилен телефон, така што Verizon смета дека му треба посебно лого за да ги разликува двете.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments