Google и Qualcomm инвестираа 230 милиони во HMD Global

HMD Global собра инвестиција од 230 милиони

Компанијата го финализира првиот круг од финансирањето на „Серија А2“ од стратешки партнери, вклучувајќи и некои од најголемите имиња во индустријата.

Излезе дека HMD Global собра инвестиција од 230 милиони американски долари, со дел од капиталот обезбеден од Google и Qualcomm.

Ова е само прва фаза од големиот проект за генерирање инвестиции на HMD Global, и допрва треба да дознаеме повеќе за нивните планови на пазарот на паметни телефони.

Специфичните финансиски параметри со кои Google и Qualcomm се вклучени во иницијативата не се познати во оваа фаза.

Самиот факт на интерес и инвестиција во HMD Global е гаранција дека иднината на марката Nokia изгледа доволно стабилна.

Портпарол на компанијата го потврди своето задоволство од кампањата за прибирање финансиски средства и потврди дека HMD Global во моментов има пазарна капитализација од една милијарда.

Клучен приоритет на нивните планови ќе бидат 5Г паметните телефони, подготвувајќи ја премиерата на неколку буџетски уреди со оваа функционалност.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments