Google им даде на сите вработени еден слободен ден за „колективна благосостојба“

Google им даде на сите вработени еден слободен ден за „колективна благосостојба“

Google им даде дополнителен слободен ден на сите вработени за психички да се одморат и релаксираат од работата и случувањата во светот. Компанијата ќе го направи следниот петок неработен и ќе им овозможи еднодневен платен одмор на сите вработени, како што велат за „колективна благосостојба“.

„Ние не охрабруваме да го земете овој дополнителен одмор и менаџерите треба да ве подржуваат за да го приоритизирате вашето здравје над работата“ – изјавија од компанијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments