Google ја продолжува работата од дома до јуни 2021 година

Google ја продолжува работата од дома до јуни 2021 година

Одлуката на Гугл означува шестмесечно продолжување на претходните планови да ги задржи повеќето свои канцеларии затворени до 2020 година.

Гугл одлучи дека повеќето од своите 200 000 вработени и изведувачи треба да работат од дома до следниот јуни.Продолженото заклучување на канцелариите на „Гугл“ би можело да влијае на другите големи работодавци да преземат слични мерки на претпазливост со оглед на тоа што технолошката индустрија  а оддалечена работа е предизвикана од ширењето на коронавирус.

Дури и пред Светската здравствена организација да прогласи пандемија на 11 март, Гугл и многу други истакнати технолошки фирми им порачуваа на своите вработени да работат од дома.Гугл првично планираше да им овозможи на значителен број на вработени да започнат да се враќаат на своите планини, Калифорнија, седиште и други канцеларии во текот на летото.

Но постојаното ширење на пандемијата предизвика Google да го врати повторното отворање до јануари и сега тоа предизвика уште едно одложување.Покрај помошта за заштита на луѓето од вирусот новиот датум за јули 2021 година за повторно отворање на канцелариите на Гугл треба да им го олесни работниците со деца да се прилагоди на училиштата што не им дозволуваат на учениците да се вратат во кампусот следниот месец и во септември.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments