Google Meet добива соби за пробивање, но само за да започнат некои клиенти за образование.

Можете да поделите повик во најмногу 100 групи.

Услугата за видео конференција „Google“ се здобива со простории за разбивање, но тие први ќе бидат достапни само на клиентите од G Suite Enterprise for Education, според објавата на блогот на Google (преку 9to5Google). Со оваа функција, наставниците и професорите ќе можат да ги разделат своите часови во помали групи за работи како што се проекти или фокусирани дискусии.

Google ќе ви овозможи да направите до 100 соби за разбивање на еден повик. Откако ќе одлучите колку соби за пробивање сакате, Google по случаен избор ќе ги групира луѓето на повик во соби, но модераторите можат рачно да додаваат луѓе во други простории ако сакаат. Модераторите на состаноци, исто така, можат да скокаат помеѓу собите за да се пријават во групи.

Ако просториите за извлекување се нешто што можеби сакате да го испробате, но не сте корисник на „Претпријатие за образование“, можеби ќе можете да ги користите некаде наскоро – функцијата ќе доаѓа во другите изданија на G Suite и Google Workspace „подоцна оваа година “, Според Гугл. (Google Workspace, ако не сте чуле, е неодамнешното ребрендирање на Google на G Suite, иако образованието и непрофитните нивоа засега го чуваат брендирањето на G Suite.)

Ривалот за видеоконференција „Зум“ веќе нуди простории за пробивање на сите корисници (и има од 2015 година), така што Google игра чекор по чекор со оваа одлика. Корисниците на зумирање можат да се поделат само на 50 различни соби, што е половина од 100-те можни соби што ги нуди Google Meet.

Google Meet стабилно додаваше функции во текот на оваа година за да се натпреварува со зумот и другите услуги за видеоконференции бидејќи користењето на тие алатки вртоглаво се зголеми за време на пандемијата COVID-19.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments