Google најавува нови функции за своите апликации што работат на iPhone.

Новата серија iPhone 12 наскоро ќе биде достапна и пред претставувањето, Google претстави неколку интересни карактеристики на неодамна лансираниот iOS 14.

Новата серија iPhone 12 наскоро ќе биде пред нас и Google воведе неколку интересни карактеристики на неодамна лансираниот iOS 14. Оперативниот систем обезбедува многу поголема флексибилност во однос на прилагодувањето на телефонот, вклучувајќи додадена поддршка за графички контроли, па дури и библиотека со апликации за нивно одделување подобро

Google ги искористи овие нови опции за да обезбеди 4 нови начини на кои корисникот може да ги прилагоди своите апликации на Google:

Нови widgets

Додатоците му помагаат на корисникот да го персонализира својот iPhone и да обезбеди брз пристап до омилените апликации. Додатокот за „Фотографии на Google“ ротира низ „Спомени од Google Photos“, за да може корисникот да ги преживее своите најдобри моменти токму на почетниот екран.

Виџетот YouTube Music исто така ќе биде достапен за корисниците на iPhone. Ова ги става на дофат на неодамна пуштените песни на корисникот.

Гугл тврди дека од лансирањето на iOS 14 во септември, милиони луѓе го искористија својот додаток за пребарување. Донесува брз пристап до „Пребарување“ на почетниот екран и вклучува кратенки до различни начини на пребарување во апликацијата Google. Google Lens му дозволува на корисникот да пребарува што со помош на камерата, додека Гласовното пребарување му овозможува на корисникот да потпевнува за да најде песни.

Може да ги инсталирате додатоците Фотографии, YouTube Music и Пребарување следејќи ги едноставните чекори подолу:

За да инсталирате Google Widget, прво проверете дали имате преземена апликација Google Photos, апликација YouTube Music или апликација Google од App Store. Потоа следете ги овие чекори:

  • Притиснете и задржете на почетниот екран на вашиот iPhone или iPad
  • Допрете ја иконата плус на горниот лев агол за да ја отворите галеријата со графички контроли
  • Пребарувајте и допрете на апликацијата Google, YouTube Music или апликацијата Google Photos
  • Повлечете надесно / лево за да ја изберете големината на додатокот
  • Допрете „Додај додаток“
  • Ставете го додатокот и допрете „Готово“ на горниот десен агол
  • Мапи и YouTube музика на Apple Watch

Мапи на Apple Watch
Многу корисници на iPhone избираат да го спарат својот уред со часовник на Apple – и ако имате пристап до одредени функции може да биде корисно. Ако користите „Гугл мапс“ на вашиот „Епл часовник“, може да добиете проценки на маршрутата и чекор по чекор упатства до претходно зачуваните локации без да го отворите вашиот iPhone.

Услуга за е-пошта и прелистувач

При поставување на новиот iPhone, корисниците сега можат да изберат кој прелистувач и услуга за е-пошта претпочитаат да се отвораат стандардно. Ова му овозможува на корисникот на iPhone да избере апликации на Google, како што е Chrome и кога ќе кликне на врската за да испрати е-пошта, тие ќе бидат пренасочени кон Gmail.

Карактеристики на приватност како „Екран за приватност“

Google Drive на iPhone или iPad ќе дозволи нешто што се нарекува Privacy Screen. Користејќи Face ID или Touch ID на уредот со iOS, Екранот за приватност ќе ги заштитува датотеките на корисникот од преглед додека не го заврши процесот на верификација. Екранот за приватност се активира секој пат кога ќе ја затворите апликацијата Drive и повторно ќе ја отворите или ќе се префрлите помеѓу Drive и друга апликација. Можете исто така да изберете да поставите задоцнување ако сакате, но Google дизајнираше Екран за приватност за да провери дали има чувствителни информации.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments