Google обезбеди пари за бесплатно производство на иновативни чипови

Google обезбеди пари за бесплатно производство на иновативни чипови

Гугл е отворен за заедница на ИТ развивачи и развивачи во многу свои деловни сегменти.Голем број на системи на Google се всушност со отворен извор што им нуди бесплатни решенија на Google на корисниците туку исто така им овозможува на различни модификации и поставувања целосно бесплатно.

Добиваме уште една потврда дека Google сака да се врати на заедницата и овој пат во форма на бесплатно производство на чипови за креативци.Имено Фондацијата Silicon за слободен и отворен извор сега доби поддршка од Google благодарение на што ќе им овозможи на многу поединци бесплатно да развиваат иновативни чипови.Фондацијата е ангажирана да им помага на луѓето кои развиваат нови системи и компјутерски компоненти, под услов развиените решенија да бидат со отворен извор.

Производството на нови чипови генерално чини повеќе од неколку илјади долари а Гугл ќе го направи процесот бесплатно со своето финансирање.Првите чипови финансирани од Гугл треба да се произведуваат во ноември годинава а според првите најави производниот процес треба да се одвива на секoj месец.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments