Google објави нова екстензија за Chrome

Google објави нова екстензија за нивниот пребарувач Chrome

Google објави нова екстензија за нивниот пребарувач Chrome, кој треба да обезбеди подобар увид во огласувањето.

Наречен е Ads Transparency Spotlight и го прикажува бројот на поставувања за реклами на страницата, присутните огласувачи и компаниите коисебават со рекламна технологија, како и личните информации.

Google напиша во опис во продавницата на Google Chrome дека екстензијата се користи како дел од тековната иницијатива за да се обезбеди поголема контрола врз податоците, како и за подобро персонализирање на рекламите.

Оваа рана верзија само ги покажува информациите за реклами што ги сервира Google, а не други реклами од трети страни.

Шемата е дизајнирана да им помогне на огласувачите да откријат како да ги користат личните информации на корисниците подобро и поефикасно.

Тие се надеваат дека со текот на времето, другите ќе ги прифатат овие алатки и нови технологии.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments