Откриен е дизајнот на Google Pixel 6!

Дизајнот на Google Pixel 6 излезе од веродостојни извори. Според споделените нацрт-слики, гледаме дека Google ќе направи важни новини во дизајнот со новите членови на серијата.

Google наскоро се подготвува да ја претстави серијата Pixel 6. Додека одбројувањето продолжува за новите членови на серијата, Џон Просер, еден од сигурните извори во индустријата, со своите следбеници ги сподели првите детали за дизајнот на Google Pixel 6.

Долго се зборуваше дека Google ќе го смени дизајнот, особено со новата серија Pixel. Додека дизајнот на Pixel 6 беше curубопитен од корисниците, Џон Просер конкретно демонстрираше како Google ќе направи промена во дизајнот.

Наведувајќи дека технолошкиот гигант ќе се префрли на нов дизајн јазик со серијата Google Pixel 6, Просер наведува дека новите членови на серијата ќе вклучуваат и перфориран дизајн на екранот. Покрај тоа, во извештајот се забележува и дека новите модели на Pixel ќе доаѓаат со интегриран читач на отпечатоци на екранот.

Кога ги испитуваме сликите за рендери споделени од Prosser, на задниот дел од моделите Pixel 6 и Pixel 6 Pro, инсталацијата на фотоапаратот што се протега низ ширината на телефонот не поздравува. Овие поставки на камерата се разликуваат и во стандардните и про моделите на серијата. Додека стандардниот модел има два сензори за камери, Pro моделот има три камери. Освен тоа, можеме да кажеме дека и двата модели од серијата се многу слични во однос на дизајнот.

Засега, не се споделени информации за карактеристиките и датумот на објавување на уредите. Сепак, според информациите обезбедени од имињата блиски до компанијата, се наведува дека новите членови на серијата ќе бидат напојувани од процесор со кодно име GS101, развиен во партнерство со Samsung и Google. Ова значи дека серијата Pixel 6 ќе дојде до израз со своите новини од хардверската страна, наместо со дизајнот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments