Google Pixel Fold се појави во Android 12 бета-кодови!

Пронајдени се некои докази кои го потврдуваат постоењето на телефонот на Google што може да се преклопи во бета-верзијата на Android 12.

Google го претстави оперативниот систем Android 12 на 18 мај. Префрлувајќи се на дизајнот на интерфејсот Material You со новата верзија на Android, Google објави дека исто така ќе им понуди многу нови функции на корисниците. Додека новото ажурирање на Android се прашуваше од многу корисници, неодамна беа дојдени некои податоци за паметните телефони на новата генерација на Google во бета-кодовите Android 12 Во исто време, моделот Google Pixel Fold, за кој се тврди дека е развиен од 2018 година, се врати на агендата со овие кодови.

Покрај телефонот што може да се склопи на Google, кој се појави во Android 12 Бета со кодно име Passaport, гледаме дека компанијата работи и на моделите Pixel 5а 5G и Pixel 6. Овие модели се наведени како што следува:

  • G4S1M (Pixel 5a 5G) “Barbet”
  • GR1YH (Pixel 6 serisi) “Oriole”
  • GF5KQ (Pixel 6 serisi) “Raven”
  • GPQ72 (Pixel Fold) “Passport”

Засега не е познато кога ќе биде објавен телефонот што може да се склопи на Google. Но, Џон Просер, еден од доверливите извори во индустријата, тврди дека Google работи на телефон што може да се склопи. Всушност, во друг објавен извештај, откриено е дека Samsung Display работи со Oppo, Xiaomi и Google на екраните што можат да се преклопат.

Имајќи ги предвид податоците откриени во бета верзијата на Android 12, предвидуваме дека Google ќе може да го издаде својот телефон што може да се склопи во следните неколку години.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments