На Google Play доаѓа карактеристика што го забрзува преземањето на апликациите!

Google Play лансира функција што ќе го забрза преземањето на апликацијата и ќе ја зачува меморијата. „Оптимизација за инсталација на апликации“, која започна да се појавува постепено на телефоните, работи според податоците обезбедени од корисниците и прво ги презема најнеопходните делови од апликациите.

Платформата за апликации на Android, Google Play, се подготвува за лансирање на нова опција која ќе го забрза процесот на преземање на апликацијата. Благодарение на функцијата што е тестирана од минатиот месец, апликациите ќе можат да работат побрзо со преземање на нив во парчиња според преференците на корисниците.

Google ја нарекува оваа нова опција „оптимизација за инсталација на апликации“. Функцијата, која постепено се користи на сите уреди со Android, е јасно во стандардните поставки. Функцијата за оптимизација на инсталацијата се очекува да им користи на корисниците, особено во апликациите што се преземаат набрзина.

Функцијата „Оптимизација за инсталација на апликација“ работи едноставно како што следува: Google анализира кои делови од апликацијата ги користи публиката што ја преземала апликацијата веднаш по инсталацијата. Овој процес работи независно од информации како што се име и адреса за е-пошта. Подоцна, ако функцијата е вклучена за вас, апликацијата им дава приоритет на овие делови. Google вели дека благодарение на оваа одлика, уредите можат да се заштедат од напојување за обработка, меморија и батерија. Покрај тоа, се смета дека овој процес може да биде многу корисен, бидејќи чекањето за преземање на апликации во итни ситуации може да предизвика проблеми.

Ако одликата дојде на вашиот уред со Android, ќе видите известување за тоа кога за прв пат ќе влезете во Google Play. Оптимизацијата за инсталација на апликацијата е веќе отворено достапна на платформата. Ако сакате да го исклучите, можно е да го направите ова во делот за поставки. Новата опција се планира да работи подобро како што се собираат податоците.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments