Google повлекува уште една апликација!

Google објави дека ќе ја прекине апликацијата Google Shopping на уреди со iOS и Android.

Портпаролот на Google рече дека ќе ја затворат апликацијата Google Shopping, која е објавена и за iOS и за Android уреди, со изјава до 9to5Google. Во исто време, портпаролот на компанијата изјави дека тие ќе ја прекинат поддршката за наведената апликација во рок од неколку недели.

Нагласувајќи дека корисниците на iOS и Android можат да продолжат да ја користат апликацијата до јуни, портпаролот привлече внимание на фактот дека сите функционалности што ги нуди апликацијата се достапни на веб-страницата за Референци. Покрај тоа, портпаролот рече дека корисниците можат да пристапат до картичката Референци преку shopping.google.com и најавува дека ова јазиче ќе биде додадено и на другите апликации на Google.

Како што знаете, благодарение на наведената апликација за шопинг, корисниците имаа пристап до мрежните продавници преку единствен интерфејс и купуваа со своите сметки на Google многу брзо и практично. За жал, исто како и апликациите Reader и Hangouts чија софтверска поддршка беше прекината претходно, оваа апликација исто така се чинеше дека е на крајот на патот.

Сепак, портпаролот на компанијата наведува дека оваа апликација, која е достапна на уредите iOS и Android, е потполно иста со веб-верзијата. Ова значи дека не се очекуваат сериозни разлики за корисниците кои ќе се префрлат од мобилната апликација во веб-верзијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments