Google ја најавува првата физичка продавница!

Со својата физичка продавница за малопродажба, Google планира да им понуди на посетителите искуства со нивните уреди.

Гигантот за пребарувачи Google објави најава за првата физичка продавница што ќе ја отворат во Њујорк. Додека се наведува дека новата продавница на Google ќе биде област каде што корисниците ќе можат да доживеат хардвер и услуги на поволен начин, отворањето на продавницата ќе се случи во летото 2021 година.

Со физичката продавница на Google, клиентите ќе можат да пребаруваат и да купуваат широк спектар на производи направени од Google, од телефони Pixel до производи Nest, од уреди со Fitbit до Pixelbooks и повеќе. Покрај тоа, купувањето преку Интернет може да се изврши на GoogleStore.com и да може да се добиваат нарачки од продавницата. Во продавницата, посетителите исто така ќе можат да искусат како производите и услугите работат заедно. Дури е споделено дека повеќе ќе бидат понудени кога ќе се отворат вратите на продавницата.

На посетителите исто така ќе им се помогне да извлечат максимум од своите уреди. Експертите ќе бидат достапни во продавницата, на пример, смена на проблеми, поправање на испукан екран на Pixel или помагање при поставување.

Исто така е подвлечено дека овој пат продавницата ќе биде трајна. Претходно, компанијата секогаш отвораше привремени, сезонски pop-up продавници редовно за време на празниците. Продавниците за мали брендови на компанијата се наоѓаат и во разни големи продавници во САД.

Да не заборавиме дека оваа продавница е четврти потфат на продавницата за малопродажба на компанијата. Претходните иницијативи за малопродажба на Google не беа успешни, но официјалното соопштение сигнализира дека оваа продавница во Newујорк ќе биде поинаква.

Да ве потсетиме дека Google планира да изгради комерцијален квантен компјутер до 2029 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments