Google се соочи со казна од 5 милијарди долари

Google се соочи со казна од 5 милијарди долари

Chrome, кој е еден од најпознатите интернет прелистувачи дојде на агендата со инкогнито прозорецот. Со овој случај, Google се соочи со казна од 5 милијарди долари.

Повеќето корисници на инкогнито прозорче, го користат Chrome. Но според еден случај во САД, Google ќе мора да плати казна.

Google може да добие казна од 5 милијарди долари

Големите компании повеќе пати бес принудени да платат огромни казни. Овој пат, според гласините, иако е пуштено инкогнито прозорче сепак продолжува да собира информации. Се тврди дека иако е пуштено инкогнито, сепак ве следат. Затоа поради случајот во Сан Жосе, судот ќе ги истражува овие гласини.

Доколку Google добие казна од 5 милијарди долари, многумина ќе ја изгубат довербата во сигурноста на инкогнито. Кога користите инкогнито, тогаш посетените страници не се регистрираат, не остануваат во историја но нс почетната страница на инкогнито ве предупредува дека посетенитњ веб страници можат да дојдат до одредени информации.

Портпарол на Google, Жосе Кастанеда, кој зборуваше на Reuter, изјави дека страниците и податоците внесени во инкогнито прозорче, остануваат само таму. Во наредните денови судот ќе донесе одлука дали инкогнито е ризично за податоци или не.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments