Google со нова опција Verified Calls

Verified Calls од Google ќе го прикажува бизнисот кој ве бара

Функцијата на почеток ќе биде достапна во САД и ограничен број на други земји, но се најавува поголемо проширување во иднина.

Една од предностите за користење на Phone апликацијата од Google, наместо таа која доаѓа со вашиот телефон, е можноста за брзо пребарување на локалните бизниси, односно нивните телефонски броеви.

Verified Calls е името на новата функција и на корисниците им овозможува да можат да му кренат на непознатиот повик преку подобра информираност за истиот, преку ставање на името на бизнисот, неговото лого, ознаката дека повикот е верификуван, како и, интересно, причината за повикот.

Оваа нова функција сигурно ќе направи да корисниците се почесто се одлучуваат за Phone апликацијата од Google, која веќе не е ексклузивно достапна само за Pixel телефоните.

Моментално е достапна на одредени Samsung уреди во бета форма, но од Google најавуваат дека апликацијата официјално ќе стане достапна на повеќе уредите во неделата што следи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments