Google Stadia за сите Android Уреди

Google Stadia за сите Android Уреди

Google продолжува да додава новости во платформата за игри, Stadia.  Google Stadia ќе има пристап до сите Андроид уреди.

Иако платформата Google Stadia е добра идеја на многу начини, досега ги разочара своите корисници. Недостатоците во библиотеката на платформата се уште ги критикуваат многумина. Покрај тоа, можеме да кажеме дека успехот на ефикасноста на платформата е еден од проблемите на агендата. Платформата, која често се појавува со проблеми со стабилноста, може да се користи само на одредени телефони со Андроид од мобилната страна.

Споделувајќи ги пријавените грешки со јавноста, Google наведува дека платформата може да се користи на сите Андроид уреди, за да можете да го испробате нереалното искуство на игри на компанијата. 

Google Stadia ќе имаат сите Андроид уреди

За новото ажурирање одете кај ‘Experiments’ во апликацијата. Потоа одерете ја ‘Играј на овој уред’. Да спомнеме и дека е можно да се сретнете загуби во перформансите во зависност од телефонот што го имате. Ако сакате да ја користите платформата Stadia на вашиот телефон или таблет, нема да ви требаат ниту контролер на играта, бидејќи новите алатки за контрола на допир, достапни во апликацијата, ќе ви го дадат ова искуство.

Иако овие надградби и иновации веројатно нема да ги намалат сомнежите во врска со платформата и да ја направат „ Stadia “ толку привлечна како и другите платформи за игри, можеме да кажеме дека технолошкиот гигант „ Google “ ќе продолжи да инвестира во оваа материја и ќе продолжи да дава се од себе за да стигне до повеќе корисници. Се надеваме дека платформата ќе се претвори во поинтензивна област, нудејќи повеќе подобрувања и поправки на грешки.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments