Google тестира функција за синхронизирање на лозинки

Синхронизирање на лозинки за Wi-Fi помеѓу Android и Chrome OS

Google работи подолго време на спојување на Android и Chrome OS. Во последниве месеци, компанијата постигна значителен напредок со иницијативата „Подобро заедно“.

Компанијата веќе работи на функционалност што ќе ни овозможи да споделуваме лозинки за Wi-Fi помеѓу уредите со Android и уредите Chromebook.

Синхронизирањето со Android ќе го олесни најавувањето безжично на различни мрежи Wi-Fi. Во моментов треба рачно да ги внесувате деталите во вашиот паметен телефон и лаптоп кога се поврзувате на нова мрежа.

Новата функционалност ќе ви овозможи автоматски да се поврзете со лозинки за Wi-Fi, без разлика дали користите уред со Android или Chromebook.

Уште минатата година, Google започна со оптимизација на процесот на синхронизирање на лозинки за Wi-Fi помеѓу Chromebook и таблетите Chrome OS. Сега компанијата сака да обезбеди поддршка за одликата за најважниот елемент на нејзиниот екосистем, а тоа е Android.

Првата верзија на опцијата за синхронизација Wi-Fi се заснова на истиот систем што ги синхронизира обележувачите во Google Chrome.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments