Google вели дека празнината на дисплејот на Pixel 5 е „нормален дел од дизајнот“.

„Нема ефект врз отпорноста на вода и прашина или функционалноста на вашиот телефон“

Google ги одмери загриженоста на новите сопственици на Pixel 5 во врска со видливиот јаз помеѓу дисплејот и телото на телефонот, со тоа што компанијата во конец за поддршка потврди дека јазот е „нормален дел од дизајнот на вашиот Pixel 5“. и затоа не е нешто за што треба да се грижите.

Дополнително, конецот за поддршка (забележан од 9to5Google) се однесува на она што многу корисници ги загрижија – дали тој јаз би ја загрозил отпорноста на вода на Pixel 5 (еден од клучните диференцијатори помеѓу него и поевтиниот Pixel 4a), но Google вели дека јазот нема да има „никакво влијание врз отпорноста на вода и прашина или функционалноста на вашиот телефон“.

Не е јасно колку е раширено проблемот со јазот во дисплејот на уредите Pixel 5. Како што покажуваат различните одговори на корисниците во нишката за поддршка, на некои уреди се чини дека се влијаат во поголема мера од другите. Но, иако јазот може да изгледа загрижувачки, смирувачки е да се знае дека не треба да има никакво функционално влијание врз вашиот уред.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments