Нов текстурален мод за GTA 4 драматично ја подобрува графиката!

GTA 4, една од најдобрите продукции на Rockstar Games, стана многу графички напредна со новиот режим на текстури.

GTA 4 е позната како ремек-дело меѓу игрите на отворен свет. Играта, која успеа да ги маѓепса играчите со својата механика и приказна, беше многу добра за своето време. Иако GTA IV не е стар како GTA San Andreas или GTA Vice City, непобитен факт е дека неговите графики остануваат ниски во споредба со денешните. Новообјавениот GTA 4 текстурален мод е прецизно подготвен за да се отстрани овој помал недостаток. Да го испитаме овој режим на текстура подетално, што вреди да се обиде за оние кои се враќаат на носталгичните игри.

Постојат неколку графички режими за GTA 4 за избор, но овој режим од развивач по име Алага изгледа навистина убаво. Иако инвеститорот подобри само одредени области на играта во смисла на графика, бидејќи тој штотуку го започна проектот, можеме да кажеме дека ажурирањата ќе бидат објавени во иднина. Видеото подолу покажува некои од текстурите подобрени од Алага. Како што можете да забележите, ново додадените текстури денес се помалку нејасни и прифатливи. Исто така, вреди да се напомене дека инвеститорот е вклучен во овој тип на проект за прв пат.

Режимот на текстура на Алага е во развој, така што не ги опфаќа сите области во играта. Иако во оваа фаза проектот ги привлекува само фановите на GTA, тој има потенцијал да ги привлече сите што играат GTA 4 во иднина. Ако треба да ги допреме карактеристиките на модот и што може да понуди; Таа има за цел да ја подобри резолуцијата на ликовите и зградите во играта и да поправи одредени ефекти.

Ако сакате да го искусите овој пакет, она што треба да го направите е многу едноставно. Само испратете ја датотеката што ја преземавте од страницата Nexusmods во директориумот C:\Grand Theft Auto IV\pc\data\maps\manhat и потоа влезете во играта.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments