Ажурирано: Скратено време на вчитување на GTA Online!

Rockstar Games објави дека ќе објави ажурирање за вознемирувачкото време на полнење на GTA Online.

Долгото време на вчитување е нешто што ги нервира играчите на GTA Online. Оваа ситуација се сретна дури и кај компјутерите со SSD дискови и конзолите од следната генерација. Од друга страна, модераторот по име t0st понуди решение што ќе го намали времето на вчитување до 70 проценти. Rockstar Games сака да му се заблагодари на овој модерник за неговите напори.

Rockstar Games во изјава за PC Gamer објавија дека ќе го понудат истото решение на своите корисници со претстојното ажурирање. Студиото објасни дека по обемно истражување, развивачот на софтвер со име t0st, всушност откри аспект на GTA Online што може да се подобри за време на вчитување за верзијата за компјутер. Компанијата исто така наведува дека како резултат на овие прегледи, направила некои измени што ќе бидат имплементирани во претстојното ажурирање на играта. Забележете дека бавното вчитување на GTA Online во голема мера се должи на единствен сет на кодови, што предизвикува тесно грло на процесорот. Не е јасно кога ќе биде достапна корекција на времето на вчитување.

Rockstar Games не занемарија да го наградат развивачот на мод. Студиото објави дека тие ќе доделат 10.000 УСД на t0st преку програмата Баг Баунти. Се наведува дека вообичаено оваа награда се доделува само за прашања поврзани со безбедноста и приватноста, но беше одлучено овојпат да се направи исклучок.

Сопствениците на компјутер, Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X | S и PlayStation 5 можат да добијат GTA Online бесплатно со купување на Grand Theft Auto V. Покрај тоа, оваа година е планирано посебно издание за Xbox Series X | S и PlayStation 5.

Ажурирање: Да кажеме дека предметното ажурирање е објавено и врската од режимот на приказна до серверите на Интернет траеше само 7 секунди во нашите проби.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments