HBO Max достигна 4,1 милиони претплатници во првиот месец

HBO Max достигна 4,1 милиони претплатници во првиот месец

Комбинира HBO со содржината на WarnerMedia, сега има 4,1 милиони претплатници кои ги активираа своите Max сметки, од нејзиното лансирање на 27 мај.Во комбинација, HBO и HBO Max достигнаа вкупно 36,3 милиони претплатници до крајот на вториот квартал таа бројка порасна за 5% од 34,6 милиони претплатници што ги имаа имотите заедно на крајот на минатата година.

Бројката од 4,1 милион ги претставува оние кои ги активираа своите сметки од вкупно 26,5 милиони претплатници на кои им беше даден пристап до HBO Max. Од овие 26,5 милиони, 23,5 милиони се на големо (MPVD), а 3 милиони се малопродажни (директно на потрошувачите.) Сепак, 4,1 милиони не ја вклучуваат целата база на претплатници од 3 милиони,има 1 милион претплатници на големо кои користат HBO Max преку еден од безжичните планови.До августHBO Max ќе има 21 нова оригинална серија на платформата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments