HBO Max е стриминг услуга за мене.

Бидејќи деновите на стримингот поминаа поевтино од кабловската.

Во последната година, бројот на платформи за стриминг навистина излезе од контрола. Тука се Hulu, Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Disney Plus, Apple TV Plus, CBS All Access (наскоро ќе биде Paramount Plus) – и секој од нив има различни нивоа на цени. Ако постигнавте бесплатни проби за Desney Plus и Apple TV Plus, како што направив јас, веројатно треба да примерите здрав избор од нив. Тие испитувања, сепак, почнуваат да завршуваат. Што значи дека е време да откриеме што вреди да се чува и што вреди да се рони: со овие многу месечни сметки, апсолутно треба да играте омилени Бев изненаден кога дознав дека мојот е HBO Max.

HBO Max не е особено добро дефиниран. (Тоа е HBO… и повеќе?) Има збунувачки дупки во неговиот каталог благодарение на договорите за лиценцирање, што го направи неговиот оригинален чекор да биде дом за разни „центри“ – како DC Universe или Adult Swim – малку разнишан. И има чудна склоност да ги прави своите најбуди оригинали специјални обединувања, како неодамна додаденото читање во живо на Западното крило и претстојната средба на Пријатели. Има и еден тон филмови: од хомер хорор можете да отидете во Студио Гибли до Јоџимбо до Талентираниот г-дин Рипли и да се вратите на 13 Going On 30, сите во истиот ден.


Во пресрет на лансирањето на HBO Max, имаше некакви проблеми со недостатокот на идентитет на брендот на HBO Max, што главно произлегува од фактот дека HBO, како врвна мрежа, има невообичаено силна мрежа. HBO е дом на престижната телевизија што ги освојува Еми со примамливиот разговор и води разговор, а тоа е ретка мрежа што прави емисии што се чувствуваат како да не можат да постојат на друго место.

Стриминг услугите, сепак, не се мрежи. Тие имаат потреба од содржина, и многу од нив. Тоа значи дека програмирањето на HBO Max нужно не може да се разгледа толку внимателно како што е сметката на HBO. Загриженоста, според задкулисните извештаи, беше дека HBO Max ќе ја разблажи марката.


Работата е: разреден HBO е токму она што го посакував. Обожавам да гледам емисии како Deadwood или The Leftovers, но очекувањата поставени од престижната телевизија исто така ме охрабруваат да се направам престижен гледач: престиж значи да си истурам скоч и да носам јакна за пушење додека ги затемнувам светлата за некоја Сериозна телевизија. Проблем е, јас не секогаш сакам да го правам тоа! Понекогаш, сакам само да гледам телевизија. И HBO Max го стори претензијата на својата сестринска мрежа. Јас можам да ја гледам анимираната серија Primal, конечно прекумерна The O.C. за прв пат, или, да, дури и гледајте Пријатели. И тогаш, ако се чувствувам повеќе ерудитно, можам да се лизнам во Чернобил.

Деновите на стриминг како поевтина алтернатива на кабелот се прилично минати. Стриминг услугите сега ефективно ги пресоздадоа истите нивоа на програмски снопови што претходно ги нудеа кабелските пакети, со сметките да се поклопуваат. Но, има флексибилност во преносот што сè уште го прави подобро, оној што ви овозможува да скокате од претплата до претплата, да откажувате и да се запишувате по каприц додека разгледувате една библиотека додека не се уморите од неа, а потоа преминете на следната. Затоа, важно е постојано да го проценувате она што сте претплатени и да бидете сигурни дека тоа го зачувува. И сега? Неколку стриминг платформи заработуваат 15 долари како што тоа го прави HBO Max за мене – засега.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments