HBO Max има 28,7 милиони претплатници, но сè уште не гледаат сите.

AT&T ги брои „активирањата“ на премиум каналот во заработката од третиот квартал.

HBO Max, новиот премиум канал за стриминг од Warner Media на AT&T, во извештајот за заработка во четвртокот рече дека 8,6 милиони клиенти ги активирале своите претплати на услугата во третиот квартал, со што вкупниот број на претплатници на HBO и HBO Max во САД достигна 38 милиони – пред целта на компанијата од 37 милиони за крајот на 2020 година – и 57 милиони на глобално ниво.

AT&T брои „активации“, како и претплатници, бидејќи многу клиенти кои веќе плаќаат за HBO имаат пристап до HBO Max како дел од нивниот пакет, но сè уште не ја активирале таа претплата и започнале да гледаат. Според извештајот за заработка, 28,7 милиони клиенти имаа право да добијат HBO Max на крајот на третиот квартал, но активирањата на HBO Max досега достигнаа 12,7 милиони, што значи околу половина од постојните претплатници на HBO кои би можеле да добијат HBO Max за бесплатно пристаниште сè уште не сте ја гледале Макс содржината (и можеби не биле свесни дека им се достапни). И HBO Max сè уште не е на големи платформи како што е Roku, што веројатно имало влијание врз растот на претплатникот.

Остатокот од резултатите од третиот квартал на АТ & Т беа измешани. Нејзината кабелска поделба, која вклучува DirecTV, изгуби 627,000 клиенти во кварталот. но претплатниците на широкопојасен интернет се зголемија за 158,000, вклучително и повеќе од 100,000 претплатници на еден од нејзините планови Keep America Connected. Нејзината безжична поделба забележа зголемување од 645,000 претплатници на постпејд телефон.

AT&T во третиот квартал забележа профит од 2,8 милијарди долари, што е помалку од 3,7 милијарди долари пред една година. Приходите беа исто така пониски, приходите од 42,3 милијарди долари во споредба со 44,6 милијарди долари во претходниот квартал. Нејзината поделба на „Ворнер Брос“ забележа пад на приходите од 28% на 2,5 милијарди долари, со хит од затворените кина и изданија на филмови одложени до следната година. Приходите од третиот квартал на HBO се намалени за 2,1 проценти на 1,8 милијарди долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments