Хрватска казни 77 годишен пензионер, обвинет за вандализам над колите на туристите од Србија

Хрватска казни 77 годишен пензионер, обвинет за вандализам над колите на туристите од Србија

Полицијата изјави дека го фатила Хрватскиот пензионер кој извршувал вандализам над туристите од Србија во претходните 10 години, оставајќи заканувачки пораки на нивните возила. Во крајбрежниот град Порец, полицијата конечно успеа да го идентификува виновникот и поднесе 18 кривични пријави.

Тие изјавија дека сите прекршночни дела биле поттикнати од омраза на национална основа. Главниот виновник ги извршил делата од 2010 па се до 2020 и ги одбирал возилата по нивните регистарски таблички кои доаѓаат од територијата од Србија. Освен што ги оштетувал возилата, тој оставал порака со омраза базирана на Српската националност.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments