HTC го враќа поранешниот извршен директор за да им помогне со маките

HTC го враќа поранешниот извршен директор за да им помогне со маките

Cher Wang повторно ја превзема позицијата на извршен директор на HTC, произведувачот на мобилни телефони кој се соочува со криза во изминатите години. Wang ја замени Yves Maitre, поранешен заменик директор на францускиот оператор Orange. Maitre беше донесена за да ги подобри продажбите на 5G смартфоните на компанијата.

Компанијата изјави дека цената на акциите порасна за 3% по соопштението дека Wang повторно ја превзема компанијата, со што аналитичарите го протолкуваа како добра вест за HTC. Компанијата го доживеа својот врв во 2011, но од тогаш нивната вредност има тренд на опаѓање.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments