Huawei патентирал сензор за отпечатоци на цел дисплеј

Huawei патентирал сензор за отпечатоци на цел дисплеј

Huawei  неодамна поднесе барање да патентира технологија за отклучување отпечатоци од сите екрани на екранот.Ова се преведува на уред што може да се отклучи од која било инчи на екранот на паметен телефон што значи дека е олицетворение на биометриска безбедност.

Кинескиот технолошки гигант потврди дека поднел дозвола на шест пазари  вклучувајќи ги Кина,Европа,САД, Јапонија,Кореја и Индија и чека одобрение.Huawei наведе неколку потенцијални апликации за технологијата,како што е верификација на отпечатоци,за индивидуални апликации,преку нивните икони. 

Ќе заштеди потрошувачка на енергија и ќе понуди попрактична употреба.Не постои временски распоред што ни кажува за времето кога ќе биде достапен таков уред можеби не е многу далеку ако размислуваме дека телефоните со концепт веќе се појавија со оваа функција во минатото .

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments