Можно е Huawei може влезе во индустријата за електрични автомобили!

Huawei започна да дизајнира електрични возила во внатрешноста и да се состанува со добавувачи.

Разни извори тврдат дека Huawei планира да произведува електрични автомобили под своја марка и дека ќе лансира некои модели оваа година. Компанијата, која е погодена од санкциите на САД, планира да ги покрие своите загуби поминувајќи низ стратешка промена. Huawei е во разговори со државната компанија Changan Automobile и други производители на автомобили за производство на возила во нејзините фабрики.

Исто така, се тврдеше дека компанијата преговарала со групацијата BAIC, поддржана од Пекинг, за производство на своите електрични возила. Покрај тоа, изворите тврдат дека фокусот на претседателот на потрошувачката деловна група Ричард Ју, кој го наведе Huawei да стане еден од најголемите светски производители на паметни телефони, се префрли на електрични возила. Друг извор вели дека електричните возила ќе бидат насочени кон сегмент на масовен пазар.

На крај, да кажеме дека Huawei, кој влезе во секторот на електрични возила, што ќе го зголеми своето присуство во наредните години, ќе преземе чекори во овој сектор во наредните денови.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments