Huawei патентира паметен телефон со втор дисплеј

Huawei со уште еден револуционерен телефон

За да го привлечат вниманието на потрошувачите, инженерите на компанијата експериментираат со голем број дизајни кои нудат нешто поразлично и уникатно.

Еден од концептите вклучува интеграција на втор мал дисплеј во задниот дел. Овој панел може да се користи за прикажување на времето и датумот, но исто така и за пораки и известувања.

Huawei планира да го постави околу четирите модули на камерата на задниот дел од своите идни паметни телефони.

Всушност, компанијата експериментира со неколку различни дизајни и распореди на вториот дисплеј. Скиците покажуваат дека овој елемент е позициониран на горниот, долниот и средниот дел од модулот на фотоапаратот.

Нема копчиња и дополнителни порти на горниот дел од паметниот телефон, но имаме двоен звучник и конектор USB Type-C под екранот.

Копчињата за јачина на звук и напојување се на десната страна на рамката. Интересен е и предниот дел на уредот, кој има дисплеј без рамка кој се спојува во самото тело.

Додавањето втор екран околу камерата е привлечна идеја, како во случајот кога овој модул е ​​во средина, обезбедува најголем простор за известувања и пораки.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments