Huawei X Gentle Monster Eyewear II започна во Сингапур.

Претходно денес (16-ти октомври 2020 година), Huawei штотуку го објави лансирањето на следната генерација на паметни очила во составот на очилата HUAWEI X GENTLE MONSTER во Сингапур.

Huawei Gentle Monster Eyewear II е втора генерација на соработка на кинескиот технолошки гигант со модната марка и нуди повеќе луксузен дизајн и дополнителни паметни функции исто така. Eyewear II е нова колекција на „смели“ и „напред размислувања“ варијации од дизајнот на „Нежни чудовишта“. Ова партнерство помеѓу производителот на потрошувачка електроника и модната марка е да ја интегрира паметната технологија во луксузни додатоци.

Како што е наведено во официјалните белешки, Huawei X Gentle Monster Eyewear II пристигнува во поудобен дизајн, изграден со пластичен титаниум за помала тежина и тенка структура во целина. Eyewear II сега располага и со поголем и потенок амплитуден звучник, кој нуди поширок опсег на звучни сцени за поизедначено аудио искуство кога слушате музика или играте игри. Понатаму, тој исто така има уникатен дизајн на акустична приватност, со еден полуотворен звучник на секоја страна од храмот на леќата што може да пренесува аудио директно до ушите на корисниците преку насочената звучна комора.

Ова ќе помогне во намалување на истекувањето на звукот и исто така може автоматски да го прилагоди звукот прилагодувајќи се на амбиенталниот шум во околното опкружување. Eyewear II исто така пристигнува со гласовен асистент до кој лесно може да се пристапи преку двојно потчукнување на левиот храм. Другите контроли врз основа на гестови се поддржани и од повеќе напредни сензори на уредот, кои исто така можат да откријат кога корисникот не ги користи очилата.

Најновата варијанта направи чекор во интелигентни интеракции, исто така, со Eyewear II игра поздрав секој пат кога корисникот ќе ги стави за прв пат секој ден. Тој нуди до 5 часа континуирана употреба со едно полнење, па дури и поддржува технологија за NDC и безжично полнење. Очилата Huawei X Gentle Monster се достапни за 638 сингапурски долари (околу 470 американски долари) и во моментов се достапни преку повеќе онлајн и офлајн продавници.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments