Hyundai развива технологии за климатизација за подобрување на квалитетот на воздухот кај возилата

Hyundai развива технологии за климатизација за подобрување на квалитетот на воздухот кај возилата

Hyundai Motor Group најави развој на три нови технологии за климатизација кои можат да помогнат во подобрување на квалитетот на воздухот во возилата.Квалитетот на воздухот отсекогаш бил загриженост во неколку делови на светот.

Хјундаи“ или „ Киа Селтос“нуди прочистувачи на воздухот во кабината во неколку свои модели.Хјундаи ги превзематри нови технологии за климатизација „After-Blow“„Multi-Air Mode“.Моторот е исклучен After-Blow се активира 10 минути за да се исуши испарувачот и сите остатоци од кондензатот во воздушниот премин тој користи интелигентен сензор за батерија (IBS).

Овој режим може да се вклучи и исклучи врз основа на изборот на возачот.Конечно постои новата технологија која во суштина делува како индекс за квалитет на воздухот со мерење на воздухот.Ако нивото на ултрафинирани честички надминува 36 ug / m3 функцијата е активна режимот за чистење на воздухот ќе работи за прочистување на воздухот во возилото.Технологиите првично ќе бидат воведени на избрани модели во Кореја и ќе се прошират на претстојните возила Hyundai, Kia и Genesis низ целиот свет во иднина.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments