Настанот IFA 2021 е откажан поради коронавирус!

Настанот ИФА 2021, кој ќе се одржи во Берлин помеѓу 3-7 септември, беше откажан поради епидемијата на коронавирус.

Пандемијата COVID 19 продолжува негативно да влијае на технолошкиот свет. Како што знаете, поради пандемијата, ограничениот капацитет беше продолжен за одреден период на производство и затоа датумот на издавање на многу производи беше одложен. Додека несигурноста создадена од епидемијата на коронавируси длабоко влијаеше врз технолошкиот сектор, беше објавено дека настанот ИФА 2021 што ќе се одржи во Берлин, главниот град на Германија, е откажан поради епидемијата на коронавирус.

Саемот за потрошувачка електроника (ИФА) се одржуваше редовно секоја година во Берлин. Сепак, поради епидемијата КОВИД-19 што започна во 2020 година и го зафати целиот свет, минатогодишниот настан беше организиран како половина физички, половина на Интернет.

Иако останува нејасно дали и оваа година ќе се одржи настанот, беше дадена официјална изјава за ИФА 2021. Властите и соопштија на јавноста дека го откажаа годинашниот саем за потрошувачка електроника за да не го ризикуваат здравјето на учесниците.

Објаснувајќи ги причините за откажувањето на IFA 2021, организаторите рекоа дека најголем фактор за откажувањето е неизвесноста за темпото на програмите за вакцинација низ целиот свет.

Друга причина за откажувањето на настанот е тоа што саемскиот простор во Берлин сè уште служи како центар за вакцинација и итна болница. Според пренесените информации, саемот ќе продолжи да служи во септември на овој начин.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments