Играчите на Minecraft мислат дека го пронајдоа светот на екранот за наслов на играта

Buy Minecraft - Microsoft Store en-CA

Minecraft е игра за изградба на песочник, креирана од основачот на Mojang Studios , Маркус „Notch“ Persson , инспирирана од Infiniminer , Dwarf Fortress , Dungeon Keeper и изминатите игри на Notch Legend of the Chambered and RubyDung . Играта вклучува играчи кои комуницираат со светот на играта со ставање и кршење на разни видови блокови во тродимензионално опкружување.

Во оваа околина, играчите можат да градат креативни структури, креации и уметнички дела на мултиплеер сервери и синглови на играчи преку повеќе режими на игра.Почнувајќи од 13 јуни, 2009 година Minecraft ” официјална порака на датум и беше 18 ноември, 2011. Како на 4. јули, 2018 година, Јава издание е втор најпродавана игра со компјутер на сите времиња и достигна 35 милиони продажби заклучно со 19 април 2020 година.Девет години откако први се појавија во позадината на главниот екран на менито на играта, некои играчи на Minecraft мислат дека конечно го пронајдоа истиот свет во самата игра.Некои членови на тимот на Minecraft @ Home го направија откритието во текот на викендот, користејќи волонтери без работа на волонтери, за да помогнат да се појават броеви во името на истражувањето.

 Пронаоѓањето на овој свет беше само еден од голем број проекти што ги разгледуваат – друг е пронаоѓање на највисокиот кактус на играта, кој моментно стои на 22 блока – и со користење на толку персонални компјутери, тие беа во можност да преземат 93 дена од времето за обработка и да го срушат работа до 24 часа.Отсекогаш претпоставував дека е уметност на местата за место, нешто што Мојганг го тресеше како облекување, но секако дека ќе беше многу полесно да се земе снимка од еден семеен свет.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments