Играњето видео игри може да помогне во подобрување на писменоста и креативноста кај младите луѓе

Играњето видео игри може да помогне во подобрување на писменоста и креативноста кај младите луѓе

Интересот за игри може да помогне во поттикнувањето на младите луѓе да соберат книга со тоа што ќе предизвикаат интерес за одредена тема. 

Скоро 80% од 4600 млади на возраст од 11 до 16 години кои играле видео игри читале материјали поврзани со игри, како што се фантастика, прегледи и блогови. 

Според истражувањето,придобивките за писменост од игри се покажало дека се посилни кај момчињата и кај не сакаат читателите. 

Знаеме дека видео игрите се дел од секојдневниот живот за толку многу деца

Од 4,626 млади луѓе на возраст од 11-16 години, 79 проценти кои играле видео игри исто така читале материјали поврзани со игри и списанија што ги придружуваат сериите за игри како што е „Fortnite World“.Истражувања исто така откриваат дека играњето насилни видео игри како што се Grand Theft Auto и Call of Duty нема да ги направи децата поагресивни. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments