Имунитетот на Ковид-19 трае подолгу отколку што првично мислевме!

Според најновите информации кои ни доаѓаат од студијата која била направена од страна на експерти за Ковид-19, имунитетот кој се развива по прележување на вирусот би можел да трае со години, па дури и со децении. Оваа информација ја пренесе угледниот медиум Форбс. Научниците направиле анализа на 185 луѓе, на возраст од 19 до 81 години, кои го прележале вирусот на почетокот на пандемијата и откриле дека сеуште имаат имуни клетки кој му помагаат на организмот доколку дојде до нов контакт со вирусот.

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 200313-coronavirus-sample-san-francisco-ew-1245p_bd218a2863e2e06100ca48b9fc08d509.fit-760w.jpg

Антителата се покажале како екстремно издржливи со низок степен на опаѓање. Тоа значи дека можно е да нудат неколку години, во најдобри случаи и децении заштита од Ковид-19. Во студијата стоеше дека луѓето кои го прележале корона вирусот сега имаат долгогодишна заштита од него, а вакцината кога ќе пристигне, ќе произведе уште поголема заштита!

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments