Откриени нови информации за iMac 2021 и новиот Mac Pro!

Се појавија нови информации за iMac 2021 и новиот Mac Pro, кои ќе бидат претставени оваа година.
Џон Просер, познат по своите точни протекувања на производите на Apple, сподели некои информации за iMac 2021 и новиот Mac Pro со своите следбеници

Зборувајќи за новите модели на YouTube каналот наречен FrontPageTech, Просер изјави дека серијата iMac 2021 ќе доаѓа со опциите за боја на iPad Air од 4-та генерација. Според Просер, опциите за боја на новите iMac ќе бидат следниве: Space Grey, Silver, Rose Gold, Green и Sky Blue.

Споделувајќи ги нацрт-визуелите за тоа како ќе изгледаат овие опции за бои во новите модели на iMac, Просер исто така подвлекува дека не знае со какви иновации ќе доаѓаат новите модели во однос на дизајнот засега.

Наведувајќи дека моделите од новата генерација ќе имаат потенки рамки, YouTuber исто така рече дека iMacs, кои ќе бидат претставени оваа година, ќе бидат напојувани од процесори на Apple Silicon и ќе бидат понудени во две различни големини.

Освен тоа, Просер даде и неколку изјави кои ги поддржуваат гласините на Марк Гурман за Mac Pro на Bloomberg со Apple Silicon. Ако се сеќавате, Марк Гурман неодамна изјави дека Apple работи на нов модел Mac Pro.

Покажувајќи дека предметниот модел ќе биде помал од сегашниот Mac Pro, Гурман исто така рече дека новиот Mac Pro ќе биде позициониран помеѓу постојните Mac Pro и Mac Mini. Изразувајќи дека овој модел ќе има алуминиумско куќиште, Гурман наведува дека моделот од новата генерација ќе потсетува на Power Mac G4 Cube.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments